Versterk je immuunsysteem

                                                         ...

Lees meer
Kortingsactie Cadeaubon Massage

Speciaal voor de heropening biedt Josephine een m...

Lees meer
Tips om gezond te blijven

In deze bijzondere tijd, waarin het veelal over z...

Lees meer

de vijf natuurgeneeskundige principes volgens Josephine

De vijf natuurgeneeskundige principes:

Om het genezingsproces van de patiënt op gang te brengen, maak ik gebruik van vijf natuurgeneeskundige principes, die onderling met elkaar verbonden zijn en elkaar dus beïnvloeden.

Deze vijf natuurgeneeskundige principes zijn:

1 - Energie:

Zonder energie en productie van energie is er geen leven mogelijk, tekort aan energie kan leiden tot vermindering van kwaliteit van leven en ziekte. Daarom is het belangrijk en 1ste prioriteit om energie te optimaliseren en de balans te herstellen. Zonder voldoende energie kunnen de andere Natuurgerichte Principes onvoldoende herstellen en functioneren.


2 - Prikkeloveracht

Optimaliseren van de prikkeloverdracht van het zenuwstelsel en de interne geestelijke- en fysieke- communicatiesystemen is belangrijk bij verbetering van de gezondheid. Communicatie vind plaats in, en verloopt ook via : zenuwen, hersenen, organen, weefsels en cellen.


3 - Drainage

Het verwijderen van toxinen is belangrijk bij verbetering van de gezondheid. Dit kunnen geestelijke/emotionele toxines zijn en/of stoffelijke toxines. Toxines verminderen de prikkeloverdracht in meer of mindere mate.


4 - Voeding

Wat is een gezonde voeding? Vaak blijkt bij navragen dat men verondersteld dat men gezond eet, gezond denkt en gezond leeft. Hiervoor geldt : voeding voor het lichaam, voeding voor de geest en voeding voor de ziel. Op al deze niveaus moet de voeding in kwantiteit en kwaliteit goed zijn.


5 - Psyché

De psyché en het (on)bewust ziekmakende levenspatroon. De kunst van het leven: “Luisteren naar je lichaam” en dan “geven wat het nodig heeft” zijn veel mensen verleerd. Vele mensen worden geleefd door hun gezins- en werksituatie, waarbij men niet meer in zijn/haar eigen tempo leeft. Een onstabiele en/of stressvolle gezins- en/of werksituatie zijn grote ziekmakende factoren. Het zou ideaal zijn als men leeft en werkt in zijn/haar eigen tempo. Waarbij het werken en leven met passie gedaan wordt.

Want het is ook belangrijk wat je doet in het leven en waarom, dat moet vervulling geven van de hartsenergie! Hoe meer men waardering heeft voor zijn/haar eigen gevoelens en verlangens en hier de benodigde aandacht, in liefde, aan besteedt, hoe meer men vanuit zijn/haar ware ik en kern kan gaan leven! En hieraan is kwaliteit van leven en gezondheid gerelateerd. Toch is het soms moeilijk om je ware emoties te voelen en de situaties in je leven, te accepteren; maar het is absoluut de weg, naar bevrijding en heelwording. Gedrag en opvoeding spelen ook een belangrijke rol bij de innerlijke stem. Hierdoor zijn er bewuste en onbewuste overtuigingen welke positieve en negatieve effecten kunnen hebben op de gezondheid.

 

De Werkvormen

De werkvormen die ik hanteer in mijn praktijk zijn samen te vatten onder de begrippen “Natuurgeneeskunde – Complementaire geneeskunde en Biofysische geneeskunde”.

Hierbij kijk ik op 5 niveaus namelijk:
lichamelijk-, emotioneel-, sociaal-, mentaal- en op zielsniveau.


1 - Energie

Natuurgeneeskunde – Biofysische en Energetische therapie.

2 - Prikkeloverdracht

Natuurgeneeskunde – Biofysische en Energetische therapie.

3 - Drainage

Natuurgeneeskunde – Biofysische en Energetische therapie, lichaamsgerichte therapieën en massages.

4 - Voeding

Counseling- en coaching gesprekken met desgewenst een op maat gemaakt voedingsadvies dat op het individu is toegespitst


5 - Psyché

Natuurgeneeskunde – Biofysische en Energetische therapie - Counseling- en coaching gesprekken.