Versterk je immuunsysteem

                                                         ...

Lees meer
Kortingsactie Cadeaubon Massage

Speciaal voor de heropening biedt Josephine een m...

Lees meer
Tips om gezond te blijven

In deze bijzondere tijd, waarin het veelal over z...

Lees meer

Versterk je immuunsysteem tegen COVID19

                                                                                       door Josephine Wessels-Duka


Op dit moment worden we in de media overspoeld met het Coranavirus en zijn de besmettingen in Nederland zeer hoog opgelopen. Er heerst een behoorlijke angst bij veel mensen en sommige mensen zijn er zelfs van in paniek.

Angst en paniek ondermijnen je immuunsysteem. Wanneer er veel angst in je is, geeft het lichaam een signaal af om zich klaar te maken om te vechten of te vluchten.

Je immuunsysteem gaat pas volop aan het werk wanneer het lichaam tot rust is gekomenen en zich veilig voelt.

In deze dagen waait het Coronavirus over de hele wereld heen en is het bijna onmogelijk om eraan te ontsnappen. Een sterk immuunsysteem is nu meer dan ooit van essentieel belang.


Versterking van je immuunstelsel

Een sterk immuunstelsel vormt de sleutel in mijn aanpak. Des te beter je afweer is
hoe minder vatbaar je systeem is voor de effecten van virussen, ook voor het Coronavirus. Besmetting is niet altijd te voorkomen, maar infecties zullen wel vaak minder heftig verlopen en het herstel verloopt voorspoediger.

En dan nú aan de slag gaan met het versterken van uw immuunsysteem, dit geeft dus niet alleen een goede basis voor de huidige Coronadreiging, maar ook voor de winterperiode nu de -R- weer in de maand zit.

Vanuit de Natuurgeneeskunde zijn er mogelijkheden om de kans op een besmetting te verminderen.


Wat kun je doen?

Een natuurgeneeskundige behandeling in mijn praktijk zal daarom als onderdeel altijd bevatten het versterken of ondersteunen van de uitscheidingsorganen in hun functie om ‘voeding’ te verwerken, op te nemen en daarna afvalstoffen uit te scheiden. Immers ga ik er vanuit dat klachten ontstaan wanneer één of meerdere van deze processen niet optimaal verlopen.

Gezondheid zie ik niet enkel en alleen als het ontbreken van klachten. Als therapeut streef ik er daarnaast naar dat u voor uw gevoel lekker in uw vel zit, het gevoel hebt in balans te zijn binnen u zelf. Gezondheid zie ik ook als zelfstandig en effectief kunnen reageren op gebeurtenissen en de prikkels rondom ons, zonder daarbij (langdurig) uit balans te raken.

Bent u nieuwsgierig geworden of ik u ook kan helpen met uw klacht?

Voelt u zich dan vrij om contact met mij op te nemen en te vragen naar de mogelijkheden! 

 

Blijft kalm en verhoog je weerstand met de volgende adviezen:

 • Ga op tijd naar bed en probeer minimaal 8 uur te slapen. Op deze wijze heeft het lichaam voldoende tijd om te herstellen. Zo geef je de organen de kans om gedurende je nachtrust hun reinigende werk te doen.
 • Verhoog de dosis Vitamine C door extra supplementatie in te nemen of door d.m.v. voeding kun je meer Citrusvruchten consumeren zoals: citroen, sinaasappels, kiwi, grapefruit ect. (goed voor weerstand en immuniteit)
 • Gebruik Echinacea forte (zonnehoed kruid) dit verhoogt de weerstand en versterkt je immuunsysteem.
 • Neem voldoende Vitamine D. Het verhoogt de weerstand en versterkt het immuunsysteem. Het is goed voor de groei en het behoud van stevige botten en tanden. Het verbetert de calcium opname in het lichaam.
 • Eet gezond en gevarieerd en neem voldoende gezonde vetten in. Bijvoorbeeld: Omega 3 of visolie. Lijnzaadolie i.c.m. tarwekiemolie is heel gezond! Deze gezonde vetten beschermen je tegen hart- en vaatziekten. Cholesterolverlagend en bloeddrukverlagend.
 • Drink vlierbessensap of vlierbloesemthee, uitstekende natuurlijke producten tegen griep en luchtweg virussen. Het werkt goed bij koorts omdat het een zweet bevorderende werking heeft. Het reinigt dus over de huid.
 • Zorg voor voldoende rust en verminder stress, en vermijd om de hele dag achter een beeldscherm te zitten van een telefoon, televisie, iPad ect.
 • Zuiver dagelijks je huis en alle slaapkamers. De lucht in jouw omgeving kan gezuiverd worden met de etherische olie van de Pinus sylvestris (Grove den). Je kunt dit in huis/ op kantoor in een brander doen of verdampen. Een druppel op jouw sjaal, kraag en/of kussen werkt ook heel goed.
 • Als je ziek ben, neem je rust, ga slapen en doe je telefoon uit.

Zelfzorg

Maar wat als jij of iemand uit jouw omgeving toch een van de eerste signalen krijgt, zoals verkoudheid, keelpijn of hoesten? Kan je meer doen dan alleen thuis afwachten? Jazeker! Een aantal tips:

 • Verkoudheid: stomen, een gesnipperde ui bij het bed, Vlier- of Lindebloesemthee drinken, Echinacea tinctuur, verse gemberthee, natuurbioticum smoothie. Probeer koud eten en voedingsmiddelen met veel suiker en zuivelproducten te vermijden. Deze werken verslijmend.
 • Keelpijn: gorgelen met salie of kamillethee, 2x p.d. een keelwikkel .
 • Hoest: Thijmthee drinken (3x p.d.) met een beetje honing.
 • Longklachten: voor longversterkende kruiden of een totale constitutionele behandeling, raadpleeg een natuurgeneeskundige. 

Heb je twijfels? Overleg dan altijd met de huisarts!


josephine@natuurlijkbeter.info