Versterk je immuunsysteem

                                                         ...

Lees meer
Kortingsactie Cadeaubon Massage

Speciaal voor de heropening biedt Josephine een m...

Lees meer
Tips om gezond te blijven

In deze bijzondere tijd, waarin het veelal over z...

Lees meer

Osteopathie

 

Osteopathie is een totaalbenadering, en gaat op zoek naar de primaire oorzaak van uw klacht(en).
Het is een Biomechanisch vak en is gebaseerd op westerse medische kennis vanuit de anatomie, fysiologie, embryologie, biomechanica, neurologie, orthopedie, endocrinologie, ..
De reguliere zorg deelt over het algemeen de mens in stukjes en osteopathie veegt juist weer de losse onderdelen op een hoop.

Osteopathie behandelt geen ziektes, maar zieken.
Osteopathie kijkt juist naar de onderlinge relaties tussen bijvoorbeeld zenuwen en spieren, bloedvaten en organen, botten en bindweefselvliezen en alle denkbare combinaties tussen deze structuren onderling. Want al die structuren beïnvloeden elkaar.

Als je spier bijvoorbeeld verkrampt is, trekt het (te) hard aan het bot en de bindweefselvezels, waardoor dat bewegingsbeperkt raakt. Maar ook de bloedvaten en zenuwen die daar lopen, worden bedrukt door die stijve spier. Daardoor kan verderop, bij de plaats waar die zenuw naartoe loopt, een over- (of onder)-prikkeling ontstaan.

Of het bloedvat zorgt voor een andere bloedvoorziening dan eigenlijk hoort, waardoor te weinig bouwstoffen in de cellen komen of te veel afvalstoffen erin achterblijven. Daardoor kun je bijvoorbeeld een maag- of darmklacht hebben die niet overgaat omdat de "voeding van de cel" niet goed is.

 Andrew Taylor Still (1828-1917)
is de grondlegger
van de osteopathie

Of een gewrichtsklacht die niet overgaat, een pijn of bewegingsbeperking die blijft terugkeren, stijve pijnlijke spieren die in stand worden gehouden, enzovoort.

Met osteopathie werk je in op het bewegingsapparaat (spieren, gewrichten, botten), het zenuw- en bloedvatstelsel, de organen, het hormoonstelsel, de schedel en wervelkolom. Osteopathie is heel goed passend te maken voor elke persoon of klacht.