Versterk je immuunsysteem

                                                         ...

Lees meer
Kortingsactie Cadeaubon Massage

Speciaal voor de heropening biedt Josephine een m...

Lees meer
Tips om gezond te blijven

In deze bijzondere tijd, waarin het veelal over z...

Lees meer

Behandelingen

Met osteopathie werk je in op het bewegingsapparaat (spieren, gewrichten, botten), het zenuw- en bloedvatstelsel, de organen, het hormoonstelsel, de schedel en wervelkolom. Osteopathie is heel goed passend te maken voor elke persoon of klacht.

De handgrepen die ik gebruik, zijn soms stevig, maar meestal heel mild. Soms zo zacht, dat je haast niks voelt van wat ik doe, maar wel allemaal veranderingen in je lijf voelt.

Want als door de osteopathische handgrepen die spier ontspant, het bindweefsel vrijgemaakt wordt, dat bot weer bewegen kan, een bloedvat weer vrij kan stromen of die zenuw weer normaal kan prikkelen, worden cirkels doorbroken, die soms al heel lang bestaan.

Osteopathie is een mechanisch-holistische behandelingswijze, waarbij met behulp van handen onderzocht en behandeld wordt. Uitgangspunt is dat elke structuur “vrij” moet zijn om te kunnen bewegen, om zodoende zijn werk te kunnen doen, of dit nu een spier, een bot, een bloedvat, een zenuw, darm of een vlies is. 

Het volledige lichaam kun je onderverdelen in een structureel deel, dit zijn m.n. de gewrichten en ruggenwervels. Het tweede aspect betreft de “weke” delen : de buikorganen en andere zachte weefsels van het lichaam. Het craniosacrale deel (schedelbeenderen, wervel kolom, heiligbeen en stuitje) tenslotte is het derde onderdeel van structuren die onderzocht en behandeld worden binnen de Osteopathie.

De technieken van een osteopaat variëren van manipulaties (“kraak”technieken die ook door de chiropractor en de manueel therapeut worden gebruikt), allerlei soorten mobilisaties van spieren, pezen, botten, gewrichten, bindweefsel, buikorganen, enz), tot biodynamische  osteopathische en heel zachte handgrepen om beweeglijkheid in weefsel te herstellen.

Het doel van een behandeling is het normaliseren van gevonden bewegingsverlies, van spieren, wervels en andere gewrichten, zenuwweefsel en van bloedvaten (door mobilisatie wordt een bewegingsbeperkte structuur vrijgemaakt). Hierdoor kan het zelfgenezend vermogen weer zorgen voor een gezond herstel van het aangedane weefsel.

Uiteraard wordt er altijd “veilig” gewerkt en wordt rekening gehouden met  risicofactoren.

>> terug