Versterk je immuunsysteem

                                                         ...

Lees meer
Kortingsactie Cadeaubon Massage

Speciaal voor de heropening biedt Josephine een m...

Lees meer
Tips om gezond te blijven

In deze bijzondere tijd, waarin het veelal over z...

Lees meer

Nicky van der Burg

Even voorstellen: Mijn naam is Nicky van der Burg. In 1994 heb ik mijn diploma Fysiotherapeut behaald in Rotterdam en ik heb daarna vele jaren als algemeen fysiotherapeut in de praktijk gewerkt, onder andere bij een gezondheidscentrum in Spijkenisse. In 2000 heb de post-HBO opleiding Dierfysiotherapie afgerond en vanaf die tijd heb ik met veel plezier ook paarden en honden mogen behandelen.

Deze opleiding heeft me ook veel inzicht gegeven in het behandelen van mensen, omdat ik op een andere manier moest gaan communiceren, meer kijken en beter voelen. Vanuit deze opleiding is mijn holistische visie ontstaan… Hierna heb ik het introductiejaar Osteopathie gevolgd, CranioSacraal Therapie, Leefstijlcoach, Fysiotherapeut in de Beweegkuur en ben ik in 2010 Voedingsdeskundige geworden. Eind 2013 heb ik al deze kennis verenigd en werk ik als Holistisch Fysiotherapeut.

Holistische fysiotherapie is geen gewone fysiotherapie maar een vorm van fysiotherapie die behalve naar de aandoening kijkt, ook naar de oorzaken zoekt en deze kan behandelen.                               

Klachten en symptomen staan nooit op zichzelf. De mens (of het dier) bestaat uit vele aspecten die ik symboliseer als cirkels in cirkels. Alle niveaus van deze cirkels hebben invloed op elkaar en bepalen de balans in het lichaam. Als Holistisch fysiotherapeut betrek ik al deze cirkels bij de behandeling en probeer ik op deze manier het totaalbeeld van de patiënt te beïnvloeden. Enkele voorbeelden van deze aspecten zijn: bouw van het lichaam, leefomstandigheden, karakter, emotionele belasting, voeding, tijdsbesteding, houding en bewegingsvoorkeuren. De kern van de klachten komt over het algemeen in de loop van de behandeling naar voren; de oppervlakkige cirkels kunnen het eerst worden doorbroken. Cirkel voor cirkel wordt als het ware aangepakt, tot we bij deze kern zijn.

In het lichaam is alles met elkaar verbonden, zowel anatomisch gezien als energetisch en emotioneel. Indien er op een van deze niveaus iets gebeurt,  heeft dit effect op de andere lagen. In de gewone fysiotherapie komt men over het algemeen niet veel verder dan fysieke klachten en symptomen te bestrijden. In deze holistische vorm van fysiotherapie betrek ik alle andere lagen.

De technieken die ik hiervoor gebruik zijn met name de CranioSacraalTherapie, de beginselen van Osteopathie, fasciale technieken, Tissue Releases en decompressie technieken. Natuurlijk aangevuld met -indien nodig- fysiotherapeutisch technieken zoals bindweefselmassage, rekkingen, mobilisaties en bewegingstherapie. 

 

Contact via email : nicky@natuurlijkbeter.info of telefonisch via 0637090471.

 

Prijzen:

Ik ben geregistreerd in het BIG-register, wat inhoudt dat de meeste zorgverzekeraars de behandelingen (humaan) fysiotherapie vergoeden. Vanwege de administratieve last die zorgverzekeraars de fysiotherapeuten opleggen, wil ik geen contracten met hen afsluiten; die extra tijd die daardoor overblijft gebruik ik voor mijn patiënten.

U heeft geen verwijzing van uw arts nodig.

Check bij uw verzekering wat ze u vergoeden als u bij een niet-gecontracteerde fysiotherapeut onder behandeling bent!

Fysiotherapeutisch behandeling: € 35  

Screening: € 15

Intake en onderzoek na screening: € 35

Intake en onderzoek met verwijzing: € 50

Eenmalig lang onderzoek: € 65