Nieuws

Het einde van het jaar kent wat ons betreft een moment van bezinning. Zo op de vooravond van dit nieuwe jaar delen wij onze overdenkingen graag met jou.

Een goed leven leiden... Hoe doen we dat vanuit onze eigenheid, zonder de hang naar een maakbare, verondersteld betere realiteit die ons nogal eens voorgespiegeld wordt door bijvoorbeeld de (sociale) media? We dreigen te vergeten dat we volledig verbonden zijn met de natuur en dat we al prachtig zijn, precies zoals we zijn, in onze natuurlijke eigenheid. 
Koester die schoonheid, evenals alle vermeende imperfecties die er misschien ook gewoon bij horen. Onderzoek in een periode van ongelukkige levenservaringen je gedachten en onderliggende overtuigingen. Sta weer op als je bent gevallen, ervaar de weldaad van de natuur zo vaak je maar kunt en zie haar schoonheid.  Ondertussen zal de wereld blijven draaien en haar natuurlijke gang gaan, net zoals jij - mooi mens - als je de verbinding met jeZelf maar toelaat en daarin durft mee te bewegen.

Wij wensen je een prachtig nieuw jaar, waarin wij jou weer heel graag ont-moeten.

Liesbeth, Nicky en Conny

 zonsopkomst december 2019

Heeft u de goede zorgverzekering in 2020?

Deze maand kunt u uw zorgverzekering nog aanpassen voor volgend jaar, als dat wenselijk is. 

Voor osteopathie kunt u kijken op https://www.osteopathie.nl/vergoeding/kosten-en-vergoeding.

Om de kosten van de behandeling Holistisch Fysiotherapie vergoed te krijgen, heeft u een Vrije zorgkeuze (restitutiepolis)   en  een Module Fysiotherapie nodig.
Bij de module Fysiotherapie kunt u zelf het aantal behandelingen bepalen, tussen  6 en 36 behandelingen per jaar of zelfs alle behandelingen.
Iedere zorgverzekeraar bepaalt zelf hoe hoog de vergoeding voor Holistisch Fysiotherapie wordt, dit is gemiddeld tussen de 27 euro en het gehele bedrag. Om dit zeker te weten kunt u het beste even met de verzekeraar bellen; dit staat meestal niet op internet.
Voor de volledigheid: Holistisch Fysiotherapie valt niet onder alternatieve geneeswijze, maar gewoon onder Fysiotherapie.
Er zijn verschillende kieswijzers op internet te vinden om de beste verzekeraar te vinden die bij u past:
         www.consumentenbond.nl         www.zorgwijzer.nl         www.independer.nl
Als u nog vragen heeft, kunt u altijd contact met ons opnemen 
(liesbeth@natuurlijkbeter.info ; nicky@natuurlijkbeter.info ; conny@natuurlijkbeter.info).

kerst 2019

The secret of change

Is to focus all your energy

Not on fighting the old

But on building the new

          -Socrates-
We wensen iedereen 
hele gezellige feestdagen en 
al het goede voor het nieuwe jaar.

Conny, Nicky & Liesbeth 

Gezondheid is ons belangrijkste goed. Natuurlijk willen we allemaal gezond blijven. Vaak vragen mensen mij : “wat kan ik nou zelf doen ?”  
Nou, meer dan je denkt ! Om zomaar wat ideeën te geven :

Oxytocine is ons knuffel- of liefdes hormoon. We hebben dit nodig om ons goed te voelen. Met een goed gehalte aan oxytocine kun je niet depressief of neerslachtig zijn. Een positieve instelling wordt dan een stuk eenvoudiger ! 

Hoe zorg je dat je voldoende (natuurlijke !) oxytocine aanmaakt ? Nou, wat dacht je hiervan : het hoogst gemeten gehalte maken we aan als we naakt lepeltje-lepeltje liggen! Huid-op-huidcontact is vreselijk waardevol voor ons welbevinden. Dit is ook al merkbaar bij een klein huidoppervlak (massage, hand-in-hand lopen), maar bij een groot huidoppervlak neemt de productie dus nog verder toe. Dus : wees wat lichamelijker, da's gezond voor je lijf.Oxytocine

Reiki officieel erkend door WHO  

Geweldig nieuws: Reiki is door de WHO (World Health Organisation) officieel erkend als traditionele geneeswijze! 

Benieuwd naar wat ik als natuurgeneeskundig therapeut voor jou zou kunnen betekenen of hoe ik te werk ga? Je bent van harte welkom om kosteloos en vrijblijvend kennis te komen maken met mij, mijn werkwijzen en de praktijk. Tijdens een afspraak van 15 minuten kun je je vragen stellen of een korte behandeling ervaren. 

Wanneer (let op: alleen op afspraak!):
·         Zaterdag 5 oktober tussen 9.00 en 10.00 uur
·         Zaterdag 2 november tussen 9.00 en 10.00 uur
·         Zaterdag 7 december tussen 9.00 en 10.00 uur  

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!      Hartelijke groet, Conny Comba

 

 

Voor het maken van een afspraak of meer informatie kun je een e-mail sturen naar conny@natuurlijkbeter.info
Wetenschappers presenteerden onlangs het dieet voor de 21ste eeuw. Een dieet dat mens en planeet moet redden, want gezondheid en duurzaamheid staan centraal. Het advies in het rapport is om meer groente, fruit en noten te eten en minder rood vlees en suiker

Lees meer

Aankondiging prijsverhoging osteopathie

Jaarlijks stijgen de prijzen in Nederland door prijsinflatie. Dat heeft ook effect op onze kosten. Ook dit jaar zijn de kosten die wij hebben binnen de praktijk omhoog gegaan en na 7 jaar zonder aanpassing van de prijzen zijn wij genoodzaakt om dit jaar onze prijzen wel aan te passen.
Per 1 april 2019 zullen de prijsstijgingen voor osteopathie-behandelingen worden doorgevoerd. Op onderstaande prijslijst vindt u de nieuwe prijzen. Wij hopen op uw begrip.

 
Wanneer naar een osteopaat 

Osteopathie is preventief heel goed toepasbaar om te zorgen dat alle systemen optimaal blijven samenwerken en helpt iedereen gewoon om GEZOND te blijven.

 
                                                                 Natuurlijk Beter - U bent bij ons in goede handen

              Nicky van der Burg over Holistische fysiotherapie 

Even voorstellen: Mijn naam is Nicky van der Burg. In 1994 heb ik mijn diploma Fysiotherapeut behaald in Rotterdam en ik heb daarna vele jaren als algemeen fysiotherapeut in de praktijk gewerkt, onder andere bij een gezondheidscentrum in Spijkenisse. In 2000 heb de post-HBO opleiding Dierfysiotherapie afgerond en vanaf die tijd heb ik met veel plezier ook paarden en honden mogen behandelen.

Deze opleiding heeft me ook veel inzicht gegeven in het behandelen van mensen, omdat ik op een andere manier moest gaan communiceren, meer kijken en beter voelen. Vanuit deze opleiding is mijn holistische visie ontstaan… Hierna heb ik het introductiejaar Osteopathie gevolgd, CranioSacraal Therapie, Leefstijlcoach, Fysiotherapeut in de Beweegkuur en ben ik in 2010 Voedingsdeskundige geworden. Eind 2013 heb ik al deze kennis verenigd en werk ik als Holistisch Fysiotherapeut.

Holistische fysiotherapie is geen gewone fysiotherapie maar een vorm van fysiotherapie die behalve naar de aandoening kijkt, ook naar de oorzaken zoekt en deze kan behandelen.        

                        

Nicky 

 Griep en de weerstand van ons lichaam                                                                         

                                                                                                                                                                                         
De langdurige griepepidemie in Nederland lijkt een jaarlijkse traditie te worden. De epidemie duurde vorige winter maar liefst 18 weken (van december 2017 t/m half april 2018). Ook deze winter zijn er al maanden hardnekkige virussen aanwezig.
Een goede weerstand is erg belangrijk bij het voorkomen van griep. De osteopaat kan u hierbij helpen en kan middels behandelingen het lichaam in een goede conditie houden. Dit werkt ook bevorderlijk voor de weerstand. Lees verder wat een osteopaat kan doen voor u om uw weerstand zo optimaal mogelijk te houden en het zelfhelende vermogen van uw lichaam te verbeteren. Lees meer via deze link

Reiki vormt een onderdeel van de door mij aangeboden therapie, maar weet u dat u ook zonder specifieke klachten welkom bent voor Reikibehandelingen?

Zie verder via deze link

 

Op 25 mei 2018 zal de nieuwe Privacywetgeving in werking treden. Het gaat dan om Privacy Richtlijn (95/46/EG) en de Richtlijn privacy en elektronische communicatie (2002/58/EG), de nationale wetten ter uitvoering van deze richtlijnen en/of, in voorkomend geval, de verordening (EU) 2016/679 (de "Algemene Verordening Gegevensbescherming"). Een en ander samengevat als de AVG. Deze wetgeving zal de wet Bescherming persoonsgegevens vervangen. De AVG verwacht een meer pro-actieve rol van iedere organisatie die persoonsgegevens verwerkt. 

De prijswinnaar van een gratis behandeling naar keuze is bekend.
Mevr M. S. is intussen door ons op de hoogte gebracht en zij gaat gratis genieten van een behandeling naar keuze.
Zij was één van de talloze bezoekers die wij mochten ontvangen op de open dag.


Tijdens de feestelijke opening van de Stationsweg zullen de behandelaars aanwezig zijn om uw vragen te beantwoorden.

Actie voor de feestmaand !

De feestmaanden zijn heerlijk en het is een gezellige en drukke tijd.

Om ook hier aan ontspanning te denken, schiet er wel eens bij in !

 

Daarom hebben we deze maand een leuke, maar vooral een heerlijke actie                                  

 

Klassieke ontspanningsmassage van 30 min van 35 euro, nu voor 30 euro.

 

Of wat dacht u van een mooie Cadeaubon met de actieprijs van  30 euro,

te besteden voor een massage van 30 minuten, wanneer het u of de ontvanger uit komt.  

2016 : Natuurlijk Beter bestaat 10 jaar en Liesbeth doet  haar werk al 30 jaar !
Wist u dit :
Voor alternatieve geneeswijzen hoeft u geen wettelijke eigen bijdrage te betalen.
Dat betekent dat u vanaf uw eerste behandeling recht heeft op een vergoeding (uit uw aanvullende verzekering).
osteopathie, uitgevoerd door NRO -geregistreerde osteopaat, is vrijgesteld van BTW.  Dat is goed nieuws voor u want maakt het minder kostbaar.
Aangezien wij hier al op rekenden en vanuit gingen, hebben wij de tarieven niet hoeven verhogen en blijft alles gelijk, net als de 3 voorgaande jaren.

Door het toevoegen van een 2e osteopaat aan ons team, zijn de wachtlijsten sterk verkort! We zijn heel blij dat we nu iedereen binnnen 1, 2 weken kunnen plaatsen !
Ik heb helemaal zin in mijn nieuwe werk bij Natuurlijk Beter ! Bekijk mijn introductiepagina !


De TRIODOS Bank is nu nog onze enige bank, een bank die duurzaamheid en betrokkenheid hoog in het vaandel heeft staan.
Zo wordt Natuurlijk Beter steeds duurzamer !
Zoekt u een passend cadeau ? 

Weet u dat u bij ons cadeaubonnen kunt krijgen voor elk willekeurig bedrag ? Leuk om te geven, fijn om te krijgen !

Sponsoring Amnesty International film avond in Tinte

Op maandag 9 december draait in Verenigingsgebouw Tinte de film “Surprising Europe” (verrassend Europa). Dit is een initiatief van de Amnesty Werkgroep Westvoorne in het kader van de mensenrechtendag van 10 december. Natuurlijk Beter sponsort de Amnesty filmavond van a.s. maandag 9 december.

Allen welkom !

Vergoeding alternatieve zorg Zorgverzekeringen
Kijk voor een goede vergoeding bij uw alternatieve behandeling op  http://www.osteopathie.nl/kosten_vergoeding.html.
Natasja van der Lely heeft enige tijd geleden onze laptop naar India gebracht
1 2 3 4