Nieuws

2019, een nieuwe bladzijde in een eindeloos boek.                                                                                                                                                                                              

En toch doet het ertoe, wat er op elke bladzijde geschreven staat. Zo hoop ik dat de wereld de 
klimaatdoelstellingen serieus gaat nemen. Maar ook dat ieder voor zich ernaar streeft minder grootverbruiker te zijn, door duurzame energie na te streven, door minder plastic te gebruiken en door vereenvoudiging (less is more).

Dit jaar geef ik daarom –naast o.a. UnicefOdanadiWarchild - een gift aan het Wereld Natuur Fonds en aan de Plastic Soup Foundation.

Professionele voornemens heb ik ook. Zo wil ik het komende jaar me nog verder verdiepen in de relatie van de darmflora met het ontstaan van allerlei (westerse) ziektes. Wat kunnen we doen qua onderzoek en behandeling met voeding, leefstijl, inzetten van schimmels, bepaalde specifieke etherische oliën, lichttherapie, normaliseren onderlinge verhouding van vetten, vermijden specifiek belastende stoffen,.. Welke therapiemogelijkheden zijn er ? Een heel groot en onoverzichtelijk terrein waar enkele grote inzichten in beginnen duidelijk te worden, hoe vertaal ik dat naar de praktijk binnen de osteopathie ?

Verder wil ik komend jaar ook benutten om de grondbeginselen van de osteopathie en mijn bijdrage daarin, weer opnieuw te ontdekken en te verdiepen. A.T Still, de grondlegger  van de osteopathie,  zei 100 jaar geleden al : “let them keep it pure, let them keep it pure”. Een mooi streven.

Ik hoop dat het nieuwe jaar u ook uitdaagt nieuwe grenzen te ontdekken, te verleggen en te respecteren, u veel gezondheid en rust brengt, maar ook energie om de wereld een beetje mooier te maken. Alle beetjes helpen en elke dag een goede daad helpt de wereld echt vooruit.

Ik wens iedereen hele fijne, gezellige, stressloze èn saamhorige feestdagen en een bijzonder, verrijkend, vreedzaam, liefdevol en gelukkig 2019.

Tot ziens in het nieuwe jaar !    

Liesbeth 

Het afgelopen praktijkjaar ben ik vol passie bezig geweest met het uitvoerende deel van mijn vak, maar heeft het daarnaast in het teken gestaan van verbreden en verdiepen van kennis  en methodieken die ik als holistisch werkend natuurgeneeskundig therapeut hanteer. Hierdoor kan nu bijvoorbeeld Shiatsu meridiaan massage onderdeel van therapie zijn en heeft een holistische benadering van stress, burn-out en vitaliteit een plek binnen de praktijk gekregen.

Op de agenda van 2019 staan diverse scholingen die vanwege het holistische karakter van mijn behandelwijze een waardevolle aanvulling zijn. Zo komen onder andere intimiteit en seksualiteit, levensfasen en transities aan de orde en kent de training systemisch werk inmiddels een start.

Ook persoonlijk sta ik allesbehalve stil en kennen goede voornemens een plek in deze tijd van reflectie. Mijn streven is het helpen bijdragen aan bewustwording en verbinding. Bewustwording in zijn algemeenheid, maar ook in het nemen van eigen verantwoordelijkheid in de zorg voor een schonere wereld en verdraagzamere samenleving waarin compassie een plek heeft.

“You cannot get through a single day without having an impact on the world around you. What you do makes a difference, and you have to decide what kind of difference you want to make.” - Jane Goodall –  

Ik wens iedereen hele fijne feestdagen en een inspirerend, gezond, gelukkig en liefdevol 2019.

Een warme groet,

Conny

Het loopt weer tegen het eind van het jaar en voor mij is dat een tijd  om te reflecteren en plannen te maken voor het nieuwe jaar..

Ik doe ieder jaar enthousiast mee met goede voornemens maken: gezond eten, meer bewegen, op tijd naar bed, genoeg tijd vrijmaken voor familie en vrienden, en de belangrijkste van ieder jaar: mindful genieten van het leven..

Behalve goede voornemens heb ik ook een aantal plannen voor 2019. Zo ga ik zeer binnenkort een cursus Hypnotherapie volgen. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat hypnotherapie een effectieve behandelmethode is om onder andere klachten van de prikkelbare darm te verlichten. Ook bij psychosomatische aandoeningen, chronische pijn en geestelijke of emotionele problemen kan hypnotherapie heel goed bijdragen aan het in balans brengen van een mens. Het lijkt mij een heel interessante nieuwe techniek om mijn behandelingen mee uit te breiden.

Later in het jaar, in september start ik met de cursus Viscerale Manipulatie in België. Door deze cursus te volgen leer ik de verstoorde beweeglijkheid rondom de inwendige organen vast te stellen, te onderzoeken en te behandelen. Deze cursus stond al heel lang op mijn verlanglijstje..

Verder wil ik bij deze ook doorgeven dat ik wat ruimere behandeltijden ga hanteren: vanaf januari ben ik op dinsdag-, donderdag en indien nodig en mogelijk op vrijdagochtend beschikbaar voor behandeling Holistisch Fysiotherapie bij Natuurlijk Beter. 

Ik wens u allen hele fijne dagen en een heel gelukkig 2019. Tot volgend jaar!

Nicky.

Wanneer naar een osteopaat 

Osteopathie is preventief heel goed toepasbaar om te zorgen dat alle systemen optimaal blijven samenwerken en helpt iedereen gewoon om GEZOND te blijven.

 
                                                                 Natuurlijk Beter - U bent bij ons in goede handen

              Nicky van der Burg over Holistische fysiotherapie 

Even voorstellen: Mijn naam is Nicky van der Burg. In 1994 heb ik mijn diploma Fysiotherapeut behaald in Rotterdam en ik heb daarna vele jaren als algemeen fysiotherapeut in de praktijk gewerkt, onder andere bij een gezondheidscentrum in Spijkenisse. In 2000 heb de post-HBO opleiding Dierfysiotherapie afgerond en vanaf die tijd heb ik met veel plezier ook paarden en honden mogen behandelen.

Deze opleiding heeft me ook veel inzicht gegeven in het behandelen van mensen, omdat ik op een andere manier moest gaan communiceren, meer kijken en beter voelen. Vanuit deze opleiding is mijn holistische visie ontstaan… Hierna heb ik het introductiejaar Osteopathie gevolgd, CranioSacraal Therapie, Leefstijlcoach, Fysiotherapeut in de Beweegkuur en ben ik in 2010 Voedingsdeskundige geworden. Eind 2013 heb ik al deze kennis verenigd en werk ik als Holistisch Fysiotherapeut.

Holistische fysiotherapie is geen gewone fysiotherapie maar een vorm van fysiotherapie die behalve naar de aandoening kijkt, ook naar de oorzaken zoekt en deze kan behandelen.        

                        

Nicky 

 Griep en de weerstand van ons lichaam                                                                         

                                                                                                                                                                                          door Servio Uppelschoten  

De langdurige griepepidemie in Nederland is net weer ten einde gekomen. De epidemie duurde maar liefst 18 weken van 11 december 2017 tot en met 15 april 2018. De incidentie van griepachtige klachten is in week 17 2018 met 24 patiënten met griepachtige klachten per 100.000 inwoners voor de tweede maal onder de epidemische drempel van 51 per 100.000 inwoners. Dat de epidemie nu ten einde is, betekent niet dat er in Nederland geen mensen meer zijn met griep. Een goede weerstand is erg belangrijk bij het voorkomen van griep. De osteopaat kan u hierbij helpen en kan middels behandelingen het lichaam in een goede conditie houden. Dit werkt ook bevorderlijk voor de weerstand. Lees verder wat een osteopaat kan doen voor u om uw weerstand zo optimaal mogelijk te houden en het zelfhelende vermogen van uw lichaam te verbeteren. Lees meer via deze link

Reiki vormt een onderdeel van de door mij aangeboden therapie, maar weet u dat u ook zonder specifieke klachten welkom bent voor Reikibehandelingen?

Zie verder via deze link

 

Op 25 mei 2018 zal de nieuwe Privacywetgeving in werking treden. Het gaat dan om Privacy Richtlijn (95/46/EG) en de Richtlijn privacy en elektronische communicatie (2002/58/EG), de nationale wetten ter uitvoering van deze richtlijnen en/of, in voorkomend geval, de verordening (EU) 2016/679 (de "Algemene Verordening Gegevensbescherming"). Een en ander samengevat als de AVG. Deze wetgeving zal de wet Bescherming persoonsgegevens vervangen. De AVG verwacht een meer pro-actieve rol van iedere organisatie die persoonsgegevens verwerkt. 

De prijswinnaar van een gratis behandeling naar keuze is bekend.
Mevr M. S. is intussen door ons op de hoogte gebracht en zij gaat gratis genieten van een behandeling naar keuze.
Zij was één van de talloze bezoekers die wij mochten ontvangen op de open dag.


Tijdens de feestelijke opening van de Stationsweg zullen de behandelaars aanwezig zijn om uw vragen te beantwoorden.

Actie voor de feestmaand !

De feestmaanden zijn heerlijk en het is een gezellige en drukke tijd.

Om ook hier aan ontspanning te denken, schiet er wel eens bij in !

 

Daarom hebben we deze maand een leuke, maar vooral een heerlijke actie                                  

 

Klassieke ontspanningsmassage van 30 min van 35 euro, nu voor 30 euro.

 

Of wat dacht u van een mooie Cadeaubon met de actieprijs van  30 euro,

te besteden voor een massage van 30 minuten, wanneer het u of de ontvanger uit komt.  

2016 : Natuurlijk Beter bestaat 10 jaar en Liesbeth doet  haar werk al 30 jaar !
Wist u dit :
Voor alternatieve geneeswijzen hoeft u geen wettelijke eigen bijdrage te betalen.
Dat betekent dat u vanaf uw eerste behandeling recht heeft op een vergoeding (uit uw aanvullende verzekering).
osteopathie, uitgevoerd door NRO -geregistreerde osteopaat, is vrijgesteld van BTW.  Dat is goed nieuws voor u want maakt het minder kostbaar.
Aangezien wij hier al op rekenden en vanuit gingen, hebben wij de tarieven niet hoeven verhogen en blijft alles gelijk, net als de 3 voorgaande jaren.

Door het toevoegen van een 2e osteopaat aan ons team, zijn de wachtlijsten sterk verkort! We zijn heel blij dat we nu iedereen binnnen 1, 2 weken kunnen plaatsen !
Ik heb helemaal zin in mijn nieuwe werk bij Natuurlijk Beter ! Bekijk mijn introductiepagina !


De TRIODOS Bank is nu nog onze enige bank, een bank die duurzaamheid en betrokkenheid hoog in het vaandel heeft staan.
Zo wordt Natuurlijk Beter steeds duurzamer !
Zoekt u een passend cadeau ? 

Weet u dat u bij ons cadeaubonnen kunt krijgen voor elk willekeurig bedrag ? Leuk om te geven, fijn om te krijgen !

Sponsoring Amnesty International film avond in Tinte

Op maandag 9 december draait in Verenigingsgebouw Tinte de film “Surprising Europe” (verrassend Europa). Dit is een initiatief van de Amnesty Werkgroep Westvoorne in het kader van de mensenrechtendag van 10 december. Natuurlijk Beter sponsort de Amnesty filmavond van a.s. maandag 9 december.

Allen welkom !

Vergoeding alternatieve zorg Zorgverzekeringen
Kijk voor een goede vergoeding bij uw alternatieve behandeling op  http://www.osteopathie.nl/kosten_vergoeding.html.
Natasja van der Lely heeft enige tijd geleden onze laptop naar India gebracht
1 2 3 4 5 6