extra maatregelen ivm coronavirus

Extra maatregelen die genomen worden om de behandelingen ...

Lees meer
Er even tussenuit..
Tiny Houses overzicht

.. Er even tussenuit ..                        ...

Lees meer
Heropening Praktijk

Zoals u wellicht heeft begrepen uit de woorden van de pre...

Lees meer

Nieuws

Extra maatregelen die genomen worden om de behandelingen veilig te laten verlopen:

Voordat de behandeling plaatsvindt, controleren wij iedereen en adviseren wij bij twijfel :

Blijf thuis bij milde verkoudheidsklachten van u of uw huisgenoot, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging tot 38 graden of koorts. Wij rekenen erop dat u ons dit meedeelt en uw afspraak in dat geval afzegt (liefst op tijd, minimaal 24 uur van te voren). Ook als wij elkaar zien, zullen wij nogmaals controleren of u zich in goede gezondheid bevindt.

Afspraken kunnen worden gewijzigd op het nummer <Location telephone> of via email (liesbeth@natuurlijkbeter.info).

Extra maatregelen :

  • Wilt u bij binnenkomst uw handen wassen of desinfecterende handgel gebruiken  ?  (handen wassen kan op het toilet). Kom niet te vroeg of wacht in uw auto tot vlak voor de afgesproken tijd.
  • Als het weer het toelaat, kunt u –naast in de wachtkamer- ook buiten de praktijk wachten, we hebben hier zitplaatsen gecreëerd.
  • Kom zoveel mogelijk alleen naar de praktijk.
  • De tijdschriften zijn weggehaald, dus neem eventueel zelf iets te lezen mee.
  • Breng uw eigen handdoek mee.
Uiteraard zijn allerlei extra hygiëne maatregelen ingevoerd, zo maken wij uw contactoppervlakken schoon voordat een volgende patient komt. Daarom vragen we u ook om direct plaats te nemen op de omkleedstoel.

Met deze voorzorgsmaatregelen voldoen wij volledig aan de richtlijnen zoals opgesteld door het Nederlands register voor osteopathie en het RIVM.

Tiny Houses overzicht

.. Er even tussenuit ..                                      
Bent u toe aan :
Rust, natuur, landelijk uitzicht, vakantiegevoel, vuurtje stoken, boekje lezen, wandelen, fietsen, zonnen, VeluweMeer, ruimte ?

Wilt u er (nu het weer voorzichtig kan) voor korte of langere tijd, even uitbreken op een veilige manier?Tip : denk dan aan een Tiny House in Hulshorst. Op 70 meter van het Veluwe Meer staan een paar Tiny Houses met zicht op de polder, een Natura 2000 gebied, aan de rand van een ruim opgezet park : Droomparken Bad Hoophuizen.

Bij het huisje is volop gelegenheid om een vuurtje te maken: binnenin het huisje, op het eigen terras en op de gezamenlijke vuurplaats, waar ook een hottub gestookt kan worden.

Vanuit het huisje kunt u direct de polder in om te wandelen of fietsen. Mooie natuurgebieden zoals de Ermelose hei zijn op iets grotere afstand.

Bij de receptie kunt u fietsen huren, of vragen om wat u maar nodig heeft om uw verblijf nog aangenamer te maken.

Bekijk de Tiny Houses hier

Zoals u wellicht heeft begrepen uit de woorden van de premier, mogen wij maandag 11 mei weer openen en u gaan behandelen. Op voorwaarde dat u, uw huisgenoten – en wij- geen ziekteverschijnselen hebben.

Wij gaan u dus weer benaderen om een afspraak in te plannen en hopen elkaar zo snel mogelijk (terug) te kunnen zien.

We proberen zo snel mogelijk de urgentielijsten weg te werken en hopen iedereen spoedig te kunnen zien. Wellicht moet u nog iets langer geduld hebben en we hopen dan dat u begrip hebt hiervoor.

Blijf thuis bij milde verkoudheidsklachten van u of uw huisgenoten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging tot 38 graden of koorts. Wij rekenen erop dat u ons dit meedeelt en uw afspraak (liefst op tijd) afzegt. Ook als wij elkaar zien, zullen wij nogmaals controleren of u zich in goede gezondheid bevindt.

Ook willen we u nogmaals wijzen op de Basisregels voor iedereen van het RIVM: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus/gezondheidsadviezen

Ivm het coronavirus kunnen osteopathiebehandelingen voorlopig anders verlopen.

U kunt een Telefonisch consult boeken van 15 minuten.

Dit gesprek kan leiden tot een fysieke behandeling maar dat hoeft niet.

Gaat het telefonisch consult vooraf aan een fysieke behandeling, dan zien wij elkaar zo snel mogelijk hierna. Tijdens het gesprek maken we daar een afspraak voor. Meestal zal een verkort consult osteopathie dan voldoende zijn.

U ontvangt de volgende facturen:

Voor het telefonisch consult €30 (per maximaal 15 minuten),
voor de fysieke behandeling €80 voor een korte behandeling Osteopathie (tot 30 minuten)

Soms zal er meer tijd nodig zijn voor de fysieke behandeling, dit bespreken wij dan aan de telefoon en de consultkosten zijn dan €102.

Als het voldoende is u telefonisch te adviseren en verdere behandeling niet nodig is, betaalt u per kwartier voor dit consult €40.

Op deze manier proberen we de fysieke contactmomenten tot een minimum te beperken en toch uw behandeling zoveel mogelijk passend bij uw situatie te maken. 

Gezondheid is ons belangrijkste goed. Natuurlijk willen we allemaal gezond blijven. Vaak vragen mensen mij : “wat kan ik nou zelf doen ?”  
Nou, meer dan je denkt ! Om zomaar wat ideeën te geven :

 

a) Bewegen bevordert niet alleen de aanmaak van je spierweefsel, zorgt voor een betere doorbloeding en stimuleert je zenuwen tot nieuwe neuronen-aanmaak, maar is ook heel goed voor je welbevinden.
Sport verhoogt het calcium in je bloed, en dat stimuleert de dopamineproductie, afgifte van dopamine brengt een golf van genot teweeg.
Als we boven de horizontaallijn kijken, geeft dat een positieve impuls, o.a. door stimuleren van dopamine-aanmaak. Regelmatig ver weg kijken en/of in de verte staren, geeft je meer balans.
Zorg er dus voor dat je elke dag voldoende beweegt, bij voorkeur in de natuur en je bent heel goed bezig ! b) Osteopathie

Osteopathie is heel goed in te zetten om preventief aan je gezondheid te werken. Je hoeft niet te wachten tot je klachten hebt, maar kunt prima zorgen dat je gezond blijft door op tijd bewegingsbeperkingen los te laten maken, doorbloeding te herstellen, spanning op zenuwen te normaliseren, aan- en afvoer te verbeteren en zodoende te zorgen voor een goede samenwerking in je lijf.
Maak dus gerust een afspraak !
Liesbeth Helderweirdt-van Riessen, osteopaat D.O.-MRO®    liesbeth@natuurlijkbeter.info

 

 

 

Reiki officieel erkend door WHO  

Geweldig nieuws: Reiki is door de WHO (World Health Organisation) officieel erkend als traditionele geneeswijze! 

Benieuwd naar wat ik als natuurgeneeskundig therapeut voor jou zou kunnen betekenen of hoe ik te werk ga? Je bent van harte welkom om kosteloos en vrijblijvend kennis te komen maken met mij, mijn werkwijzen en de praktijk. Tijdens een afspraak van 15 minuten kun je je vragen stellen of een korte behandeling ervaren. 

Wanneer (let op: alleen op afspraak!):
·         Zaterdag 5 oktober tussen 9.00 en 10.00 uur
·         Zaterdag 2 november tussen 9.00 en 10.00 uur
·         Zaterdag 7 december tussen 9.00 en 10.00 uur  

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!      Hartelijke groet, Conny Comba

 

 

Voor het maken van een afspraak of meer informatie kun je een e-mail sturen naar conny@natuurlijkbeter.info
Wetenschappers presenteerden onlangs het dieet voor de 21ste eeuw. Een dieet dat mens en planeet moet redden, want gezondheid en duurzaamheid staan centraal. Het advies in het rapport is om meer groente, fruit en noten te eten en minder rood vlees en suiker

Lees meer
Wanneer naar een osteopaat 

Osteopathie is preventief heel goed toepasbaar om te zorgen dat alle systemen optimaal blijven samenwerken en helpt iedereen gewoon om GEZOND te blijven.

 
                                                                 Natuurlijk Beter - U bent bij ons in goede handen

              Nicky van der Burg over Holistische fysiotherapie 

Even voorstellen: Mijn naam is Nicky van der Burg. In 1994 heb ik mijn diploma Fysiotherapeut behaald in Rotterdam en ik heb daarna vele jaren als algemeen fysiotherapeut in de praktijk gewerkt, onder andere bij een gezondheidscentrum in Spijkenisse. In 2000 heb de post-HBO opleiding Dierfysiotherapie afgerond en vanaf die tijd heb ik met veel plezier ook paarden en honden mogen behandelen.

Deze opleiding heeft me ook veel inzicht gegeven in het behandelen van mensen, omdat ik op een andere manier moest gaan communiceren, meer kijken en beter voelen. Vanuit deze opleiding is mijn holistische visie ontstaan… Hierna heb ik het introductiejaar Osteopathie gevolgd, CranioSacraal Therapie, Leefstijlcoach, Fysiotherapeut in de Beweegkuur en ben ik in 2010 Voedingsdeskundige geworden. Eind 2013 heb ik al deze kennis verenigd en werk ik als Holistisch Fysiotherapeut.

Holistische fysiotherapie is geen gewone fysiotherapie maar een vorm van fysiotherapie die behalve naar de aandoening kijkt, ook naar de oorzaken zoekt en deze kan behandelen.        

                        

Nicky 

 Griep en de weerstand van ons lichaam                                                                         

                                                                                                                                                                                         
De langdurige griepepidemie in Nederland lijkt een jaarlijkse traditie te worden. De epidemie duurde vorige winter maar liefst 18 weken (van december 2017 t/m half april 2018). Ook deze winter zijn er al maanden hardnekkige virussen aanwezig.
Een goede weerstand is erg belangrijk bij het voorkomen van griep. De osteopaat kan u hierbij helpen en kan middels behandelingen het lichaam in een goede conditie houden. Dit werkt ook bevorderlijk voor de weerstand. Lees verder wat een osteopaat kan doen voor u om uw weerstand zo optimaal mogelijk te houden en het zelfhelende vermogen van uw lichaam te verbeteren. Lees meer via deze link

Reiki vormt een onderdeel van de door mij aangeboden therapie, maar weet u dat u ook zonder specifieke klachten welkom bent voor Reikibehandelingen?

Zie verder via deze link

 

Op 25 mei 2018 zal de nieuwe Privacywetgeving in werking treden. Het gaat dan om Privacy Richtlijn (95/46/EG) en de Richtlijn privacy en elektronische communicatie (2002/58/EG), de nationale wetten ter uitvoering van deze richtlijnen en/of, in voorkomend geval, de verordening (EU) 2016/679 (de "Algemene Verordening Gegevensbescherming"). Een en ander samengevat als de AVG. Deze wetgeving zal de wet Bescherming persoonsgegevens vervangen. De AVG verwacht een meer pro-actieve rol van iedere organisatie die persoonsgegevens verwerkt. 

De prijswinnaar van een gratis behandeling naar keuze is bekend.
Mevr M. S. is intussen door ons op de hoogte gebracht en zij gaat gratis genieten van een behandeling naar keuze.
Zij was één van de talloze bezoekers die wij mochten ontvangen op de open dag.


Tijdens de feestelijke opening van de Stationsweg zullen de behandelaars aanwezig zijn om uw vragen te beantwoorden.

Actie voor de feestmaand !

De feestmaanden zijn heerlijk en het is een gezellige en drukke tijd.

Om ook hier aan ontspanning te denken, schiet er wel eens bij in !

 

Daarom hebben we deze maand een leuke, maar vooral een heerlijke actie                                  

 

Klassieke ontspanningsmassage van 30 min van 35 euro, nu voor 30 euro.

 

Of wat dacht u van een mooie Cadeaubon met de actieprijs van  30 euro,

te besteden voor een massage van 30 minuten, wanneer het u of de ontvanger uit komt.  

2016 : Natuurlijk Beter bestaat 10 jaar en Liesbeth doet  haar werk al 30 jaar !
Wist u dit :
Voor alternatieve geneeswijzen hoeft u geen wettelijke eigen bijdrage te betalen.
Dat betekent dat u vanaf uw eerste behandeling recht heeft op een vergoeding (uit uw aanvullende verzekering).
osteopathie, uitgevoerd door NRO -geregistreerde osteopaat, is vrijgesteld van BTW.  Dat is goed nieuws voor u want maakt het minder kostbaar.
Aangezien wij hier al op rekenden en vanuit gingen, hebben wij de tarieven niet hoeven verhogen en blijft alles gelijk, net als de 3 voorgaande jaren.

Door het toevoegen van een 2e osteopaat aan ons team, zijn de wachtlijsten sterk verkort! We zijn heel blij dat we nu iedereen binnnen 1, 2 weken kunnen plaatsen !
Ik heb helemaal zin in mijn nieuwe werk bij Natuurlijk Beter ! Bekijk mijn introductiepagina !


De TRIODOS Bank is nu nog onze enige bank, een bank die duurzaamheid en betrokkenheid hoog in het vaandel heeft staan.
Zo wordt Natuurlijk Beter steeds duurzamer !
Zoekt u een passend cadeau ? 

Weet u dat u bij ons cadeaubonnen kunt krijgen voor elk willekeurig bedrag ? Leuk om te geven, fijn om te krijgen !

Sponsoring Amnesty International film avond in Tinte

Op maandag 9 december draait in Verenigingsgebouw Tinte de film “Surprising Europe” (verrassend Europa). Dit is een initiatief van de Amnesty Werkgroep Westvoorne in het kader van de mensenrechtendag van 10 december. Natuurlijk Beter sponsort de Amnesty filmavond van a.s. maandag 9 december.

Allen welkom !

Vergoeding alternatieve zorg Zorgverzekeringen
Kijk voor een goede vergoeding bij uw alternatieve behandeling op  http://www.osteopathie.nl/kosten_vergoeding.html.
Natasja van der Lely heeft enige tijd geleden onze laptop naar India gebracht
1 2 3 4 5 6 7