Nieuwjaarswens 2019

2019, een nieuwe bladzijde in een eindeloos boek.                                                                                                                                                                                              

En toch doet het ertoe, wat er op elke bladzijde geschreven staat. Zo hoop ik dat de wereld de
klimaatdoelstellingen serieus gaat nemen. Maar ook dat ieder voor zich ernaar streeft minder grootverbruiker te zijn, door duurzame energie na te streven, door minder plastic te gebruiken en door vereenvoudiging (less is more).

Dit jaar geef ik daarom –naast o.a. Unicef, Odanadi, Warchild - een gift aan het Wereld Natuur Fonds en aan de Plastic Soup Foundation.

Professionele voornemens heb ik ook. Zo wil ik het komende jaar me nog verder verdiepen in de relatie van de darmflora met het ontstaan van allerlei (westerse) ziektes. Wat kunnen we doen qua onderzoek en behandeling met voeding, leefstijl, inzetten van schimmels, bepaalde specifieke etherische oliën, lichttherapie, normaliseren onderlinge verhouding van vetten, vermijden specifiek belastende stoffen,.. Welke therapiemogelijkheden zijn er ? Een heel groot en onoverzichtelijk terrein waar enkele grote inzichten in beginnen duidelijk te worden, hoe vertaal ik dat naar de praktijk binnen de osteopathie ?

Verder wil ik komend jaar ook benutten om de grondbeginselen van de osteopathie en mijn bijdrage daarin, weer opnieuw te ontdekken en te verdiepen. A.T Still, de grondlegger  van de osteopathie,  zei 100 jaar geleden al : “let them keep it pure, let them keep it pure”. Een mooi streven.

Ik hoop dat het nieuwe jaar u ook uitdaagt nieuwe grenzen te ontdekken, te verleggen en te respecteren, u veel gezondheid en rust brengt, maar ook energie om de wereld een beetje mooier te maken. Alle beetjes helpen en elke dag een goede daad helpt de wereld echt vooruit.

Ik wens iedereen hele fijne, gezellige, stressloze èn saamhorige feestdagen en een bijzonder, verrijkend, vreedzaam, liefdevol en gelukkig 2019.

Tot ziens in het nieuwe jaar !    

Liesbeth