extra maatregelen ivm coronavirus

Extra maatregelen die genomen worden om de behandelingen ...

Lees meer
Er even tussenuit..
Tiny Houses overzicht

.. Er even tussenuit ..                        ...

Lees meer
Heropening Praktijk

Zoals u wellicht heeft begrepen uit de woorden van de pre...

Lees meer

Nieuws

Reactie op "Nicky van den Burg over Holistische Fysiotherapie":

Velden met (*) zijn verplicht.
Nicky van den Burg over Holistische Fysiotherapie
(*):
(*):
(*):
:
(*):

Nicky van den Burg over Holistische Fysiotherapie

              Holistische fysiotherapie door Nicky van der Burg 

Even voorstellen: Mijn naam is Nicky van der Burg. In 1994 heb ik mijn diploma Fysiotherapeut behaald in Rotterdam en ik heb daarna vele jaren als algemeen fysiotherapeut in de praktijk gewerkt, onder andere bij een gezondheidscentrum in Spijkenisse. In 2000 heb de post-HBO opleiding Dierfysiotherapie afgerond en vanaf die tijd heb ik met veel plezier ook paarden en honden mogen behandelen.

Deze opleiding heeft me ook veel inzicht gegeven in het behandelen van mensen, omdat ik op een andere manier moest gaan communiceren, meer kijken en beter voelen. Vanuit deze opleiding is mijn holistische visie ontstaan… Hierna heb ik het introductiejaar Osteopathie gevolgd, CranioSacraal Therapie, Leefstijlcoach, Fysiotherapeut in de Beweegkuur en ben ik in 2010 Voedingsdeskundige geworden. Eind 2013 heb ik al deze kennis verenigd en werk ik als Holistisch Fysiotherapeut.

Holistische fysiotherapie is geen gewone fysiotherapie maar een vorm van fysiotherapie die behalve naar de aandoening kijkt, ook naar de oorzaken zoekt en deze kan behandelen.        

                        


Klachten en symptomen staan nooit op zichzelf. De mens (of het dier) bestaat uit vele aspecten die ik symboliseer als cirkels in cirkels. Alle niveaus van deze cirkels hebben invloed op elkaar en bepalen de balans in het lichaam. Als Holistisch fysiotherapeut betrek ik al deze cirkels bij de behandeling en probeer ik op deze manier het totaalbeeld van de patiënt te beïnvloeden. Enkele voorbeelden van deze aspecten zijn: bouw van het lichaam, leefomstandigheden, karakter, emotionele belasting, voeding, tijdsbesteding, houding en bewegingsvoorkeuren. De kern van de klachten komt over het algemeen in de loop van de behandeling naar voren; de oppervlakkige cirkels kunnen het eerst worden doorbroken. Cirkel voor cirkel wordt als het ware aangepakt, tot we bij deze kern zijn.

In het lichaam is alles met elkaar verbonden, zowel anatomisch gezien als energetisch en emotioneel. Indien er op een van deze niveaus iets gebeurt,  heeft dit effect op de andere lagen. In de gewone fysiotherapie komt men over het algemeen niet veel verder dan fysieke klachten en symptomen te bestrijden. In deze holistische vorm van fysiotherapie betrek ik alle andere lagen.

De technieken die ik hiervoor gebruik zijn met name de CranioSacraalTherapie, de beginselen van Osteopathie, fasciale technieken, Tissue Releases en decompressie technieken. Natuurlijk aangevuld met -indien nodig- fysiotherapeutisch technieken zoals bindweefselmassage, rekkingen, mobilisaties en bewegingstherapie. 

 

Nicky