Heropening praktijk

Beste cliënt,

Hoera, we mogen vanaf woensdag 3 maart wee...

Lees meer
Versterk je immuunsysteem

                                                         ...

Lees meer
Kortingsactie Cadeaubon Massage

Speciaal voor de heropening biedt Josephine een m...

Lees meer

Nieuws

Reactie op "Preventie voor een goede gezondheid":

Velden met (*) zijn verplicht.
Preventie voor een goede gezondheid
(*):
(*):
(*):
:
(*):

Preventie voor een goede gezondheid

Gezondheid is ons belangrijkste goed. Natuurlijk willen we allemaal gezond blijven. Vaak vragen mensen mij : “wat kan ik nou zelf doen ?”  

Nou, meer dan je denkt ! Om zomaar wat ideeën te geven :

 

a) Bewegen bevordert niet alleen de aanmaak van je spierweefsel, zorgt voor een betere doorbloeding en stimuleert je zenuwen tot nieuwe neuronen-aanmaak, maar is ook heel goed voor je welbevinden.
Sport verhoogt het calcium in je bloed, en dat stimuleert de dopamineproductie, afgifte van dopamine brengt een golf van genot teweeg.
Als we boven de horizontaallijn kijken, geeft dat een positieve impuls, o.a. door stimuleren van dopamine-aanmaak. Regelmatig ver weg kijken en/of in de verte staren, geeft je meer balans.
Zorg er dus voor dat je elke dag voldoende beweegt, bij voorkeur in de natuur en je bent heel goed bezig ! 

 


b) Osteopathie

Osteopathie is heel goed in te zetten om preventief aan je gezondheid te werken. Je hoeft niet te wachten tot je klachten hebt, maar kunt prima zorgen dat je gezond blijft door op tijd bewegingsbeperkingen los te laten maken, doorbloeding te herstellen, spanning op zenuwen te normaliseren, aan- en afvoer te verbeteren en zodoende te zorgen voor een goede samenwerking in je lijf.
Maak dus gerust een afspraak !
Liesbeth Helderweirdt-van Riessen, osteopaat D.O.-MRO®    liesbeth@natuurlijkbeter.info

 

 

c) Oxytocine is ons knuffel- of liefdes hormoon. We hebben dit nodig om ons goed te voelen. Met een goed gehalte aan oxytocine kun je niet depressief of neerslachtig zijn. Een positieve instelling wordt dan een stuk eenvoudiger ! 

Hoe zorg je dat je voldoende (natuurlijke !) oxytocine aanmaakt ? Nou, wat dacht je hiervan : het hoogst gemeten gehalte maken we aan als we naakt lepeltje-lepeltje liggen! Huid-op-huidcontact is vreselijk waardevol voor ons welbevinden. Dit is ook al merkbaar bij een klein huidoppervlak (massage, hand-in-hand lopen), maar bij een groot huidoppervlak neemt de productie dus nog verder toe. Dus : wees wat lichamelijker, da's gezond voor je lijf.

N.B. : In de huidige situatie natuurlijk 1,5 meter afstand tot iedereen bewaren, waarmee je niet in thuisisolatie bent !